Slide
Slide

Марибор. Шоколадово селище отвори врати в края на 2019 година в Словения и вече се радва на голям интерес. То се намира близо до град Марибор и е реализирано от местната сладкарска компания Teta Frida.
Луксозният глемпинг курорт, разположен непосредствено до шоколадова фабрика, обещава да бъде „рай за истинските шокоманиаци“ и не е трудно да разберем защо.

Когато пристигнете да се регистрирате, вие получавате безплатни шоколадови бонбони на рецепцията – а в стаята ви очакват още по-сладки изкушения.

Къщичките сред природата са разположени близо до спокойната река Драва, и всички са кръстени на различни видове какао – Форастеро, Криоло и Тринитарио.
Форастеро е една от хижите с две спални, разположени между хълмовете, край реката.

Тя е на два етажа, с огромни панорамни прозорци, така че да можете да насладите на  гледката.
Криоло е панорамна дървена къща със стая само за двама и тъй като е поставена срещу дърветата, тя предлага повече уединение.
Идва ред и на впечатляващия дом на Тринитарио, който представлява голяма къща с две легла със собствено джакузи и камина.

Той е до басейна, а това го прави идеален за семейства.
Всички помещения за настаняване са с кухня, хол и тераса.
Престоят започва от 187 евро за нощувка. Това означава, че настаняването за човек може да бъде под 50 евро при група от четирима души. И това не е всичко в Шоколадовия рай, вътре ще намерите всякакви шоколадови продукти, вариращи от шоколадова паста за зъби до сапун и шампоан.
Мини барът, снабден с продукти като шоколадов джин и бира, е безплатен, заедно с още много, много шоколади.
В цената е включена закуска, като може да избирате между континентална или шоколадова, в която има елементи като шоколадово сирене и шоколадови наденички според Independent.

По време на Вашия престой, можете да посетите шоколадовата фабрика на Тета Фрида и дори да опитате да направите свои собствени шоколади там.

За тези, които искат да се поглезят, има сауна с шоколадова вана – или можете да резервирате шоколадов масаж.
И ако не сте имали достатъчно шоколадови моменти по време на Вашия престой, можете да опитате повече в шоколадовото кафе Teta Frida.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията