снимка Руслан Йорданов

Варна.  Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД, д-р Франк Кванте взе участие в онлайн прес конференция „България – популярни туристически дестинации, без ограничения за пътуване / Есенни промоции и нови дестинации / Туристически оферти през 2021г.“ , насочена към насърчаване на туризма в България през есенния сезон.

Организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара, уебинара се проведе с цел да популяризира широката гама от атрактивни туристически възможности за почивка през есента в България.  

Дестинация България бе представена пред голям кръг от представители на водещи германски медии, които имаха възможността да се запознаят с предимствата на страната, припредстоящ избор на място за почивка.

Чрез официално обръщение на вицепремиера на България и министър на туризма Марияна Николова, д-р Митко Василев от ГБИТК и представители на установени туроператори в Германия се рекламира пълният потенциал за почивка и отдих в страната, подчертавайки широкия спектър от възможности за спа, уелнес, балнео, културен, събитиен и медицински туризъм.

Само за 2 часа от публикуването на видеото, представящо България като целогодишна дестинация за здравен туризъм, вече…

Gepostet von Български съюз по балнеология и СПА туризъм am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Свързаността на летище Варна със седем града в Германия през зимния сезон 2020/2021, който започва в края на м. октомври бе представена от д-р Кванте, който изброи 7-те планирани връзки през есента да включват градовете: Хамбург, Берлин, Дортмунд, Кьолн, Франкфурт-Хан, Нюрнберг и Меминген. Еднопосочни билети за тези дестинации се предлагат достъпни цени от €29, а обявените цени до същите дестинации през 2021г. към момента започват от €15. Заедно с Ръководител Медицинско осигуряване на летищата на Фрапорт Туин Стар, д-р Артюн Мъгърдичян се обсъди темата за високото ниво на мерките за безопасност и превенция на COVID-19, които стриктно се прилагат на летище Варна и на летище Бургас. Коментира се и ситуацията в България, по отношение на безопасност от COVID-19 и ниския процент на разпространение.

Повече информация по темата можете да намерите на PressePortal.de

Открийте България през есента и зимата: https://www.presseportal.de/pm/148624/4721811

Черноморскотокрайбрежие: https://www.presseportal.de/pm/145310/4716652

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията