Slide
Slide

Внедрява се иновативна информационна система за развиване на туристопотока и атрактивността на летището

Пловдив. Редовна пътническа линия Бурса – Пловдив стартира Летище Пловдив до края на годината. Това стана ясно по време на заседание на Управителния съвет на Фонда за развитие на Летище Пловдив, на което председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов представи доклад за дейността на дружеството. Кметът Здравко Димитров припомни, че редовните линии са обсъждани вече с представители на турската страна.

Той потвърди и че в лична среща с кмета на Истанбул е представил всички преимущества на региона и транспортните му връзки. „Неведнъж съм заявявал, че летището е мой приоритет. Сигурен съм, че с обединените усилия на всички колеги кметове в сдружението ще дадем тласък за целия Южен централен район“, каза още градоначалникът. За завършване на преговорите представители на летището днес пътуват за Анкара, за да се срещнат с президента на една от известните турски авиокомпании, директора на гражданското въздухоплаване и министъра на транспорта на южната ни съседка. Подкрепа и съдействие по темата има и от посланика ни в Република Турция Н. Пр. Ангел Чолаков.

Туризмът в Пловдив уверено върви към възстановяване на резултатите преди пандемията

От Фонда за развитие на летището очакват до края есента към тях да се присъединят и още общини. Вече са водени разговори с кметовете на Пазарджик, Велинград, Кърджали, Смолян, Асеновград, Карлово. „Пред тези общини представихме основните цели на сдружението. Навсякъде по света подобни обединения извеждат конкурентните предимства на регионите и значително увеличават добавената стойност на туристическите услуги“, каза Дойчин Ангелов и допълни, че вече има интерес от страна на бизнеса за партньорство с организацията. Стана ясно още, че освен български хотелиери желание да се включат са изразили и едни от най-големите организации на бизнесмени и индустриалци в Бурса – Румелисиад, Балкантюрсиад, също и Търговско-промишлената палата и община Бурса.

Организаторите на фестивала „Уикенд в Пловдив“ отчетоха 50% ръст на туристите

Присъстващите на заседанието – кметовете на общините от Управителния съвет Пловдив, Родопи, Чепеларе, както и заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов и изп.-директор на Летище Пловдив Красимир Пешев, се обединиха около важна стъпка в развитието на целия Южен централен район.

До края на годината ще започне и внедряването на интегрирана информационна система за развиване на туристопотока и атрактивността на летището. Идеята е да се създаде платформа, която да обедини ресурсите и потенциала на региона и така на туристите да бъде предлаган пакет, който да е достатъчно привлекателен, за да бъде закупен.  Освен оптимизация и управление на услугите платформата ще предлага и решения за бизнеса, различни онлайн продажби и интегриране с други портали. Община Пловдив предстои да обяви обществена поръчка за избор на превозвач за редовна автобусна линия от Пловдив до летището, с оглед по-доброто обслужване на пътниците.

Сподели публикацията