Slide
Slide

Алекс Хекимов: Всеки клиент е крал и всеки крал – клиент

Пловдив. Всеки клиент е един и същ, независимо от това кой е и за него човек трябва да даде най-доброто от себе си, гласи максимата на сладкаря-шеф Александър Хекимов, завладял кухните на топ хотели по цял свят. Зад гърба си той има завиден актив – неговите десерти са станали фаворити на легенди като краля и кралицата на поп музиката – Майкъл Джексън и Мадона, безспорни топ звезди като Алиша Кийс, Бионсе и Джей Зи, супер богати и важни персони, членове на английското кралско семейства и не на последно място – самият султан на Бруней.

„Но… като професионалисти за нас те си остават клиенти, а ние трябва е да се представим добре, без значение дали става въпрос за величие или за обикновен човек“, добавя той.

След близо 20 години извън пределите на страната шеф Хекимов решава да се завърне на родна земя. Той избира да приложи златния модел не къде да е, а в най-стария жив град на Европа – Пловдив.

За готвенето е „запален“ от майка си, разказва шеф Алекс. Именно чрез нея като момче за първи път се докосва до занаята, придружавайки я на работа.

„Кухнята беше динамично и интересно място за едно дете. Така започна любовта ми към кулинарията“, връща лентата той.

По думите му по-късно напуска България заради липсата – към онзи момент, на перспективи с акцент към новото в професията. По сладкарството пък залита по случайност, а то се оказва неговото призвание.

В средата на 90-те години на миналия век Алекс заминава за Великобритания. 10 години има шанса да се труди редом с някои от най-добрите английски готвачи в кухните на някои от топ хотелите на Острова. В следващите 10 години приема предизвикателството да опита нещо различно и обикаля Австралия, Щатите и Азия.

Последната спирка се явява знаменателна за него и в личен план – в Тайланд шеф Хекимов среща жената на своя живот. С нея вече са семейство, имат три деца и сега всички те живеят в Пловдив.

Очаквай неочакваното, тогава си подготвен за всичко, гласи друга от формулите за успеха на шеф Алекс.
Затова готовите да опитат от менюто му могат да посетят новия бар „МЕМО“ – бивш лоби бар на хотел „Санкт Петербург“, както и да съчетаят прохлада с наслада в зоната за хапване на Aqua Park hotel Sankt Peterburg.

На есен пловдивчани, гостите на Пловдив и гостите на хотела ще имат удоволствието да се отдадат на още едно неповторимо изживяване, поднесено им от шеф Хекимов – през септември след ремонт врати ще отвори ресторант „Панорама“, който е единствен по рода си с 360-градусова гледка от върха на най-високата сграда в града под тепетата. Снимки Личен архив

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията