Slide
Slide

Бургас. Днес, точно в 17:25 ч., със самолет на авиокомпания Wizz Air, на летището в Бургас пристигна първият полет от гр. Дебрецен, Унгария!

“Щастливи сме, че всички туристи от централноевропейската страна ще имат директен и комфортен достъп до Южното ни Черноморие, което със сигурност има доста какво да им предложи за тяхната лятна почивка”, съобщиха от аерогарата в морския град.

От летището посочиха, че това е поредният нов маршрут, който e бил официално открит през тази година с надежда за по-добър туристически сезон.

Освен традиционните полети от Лондон Лутън, за първи път тази година Wizz Air ще изпълнява полети и от Лондон Гетуик до Варна и Бургас. Полетите започват на 13 юни до Варна и на 15 юни до Бургас. Същата авиокомпания добавя още една нова дестинация в полетната си програма до гр. Бургас, която за първа година ще изпълнява – от полския град Жешов, като първият полет е планиран за 18 юни.

Jettimе е нова авиокомпания за черноморските летища и това лято ще изпълнява чартърни полети до Бургас от Копенхаген и Билунд, както и до Варна от Билунд. Полетите започват от втората половина на месец юни. В допълнение към полетите от Лондон и Берлин, тази година easyJet добавя още една дестинация до Българското Черноморие и от 1-ви юли ще изпълнява редовни полети, свързващи Манчестър и Бургас.

Росен Димитров, Qatar Airways: Искам пътниците от цял свят да се докоснат до красотата, гостоприемството и културата на България, клиентите са №1 за нас

Друг нов маршрут от полския град Жельона гора до Бургас ще бъде изпълняван от полския национален превозвач LOT и е планиран да започне в началото на юли месец. Чартърни полети Варна – Абу Даби стартират в началото на юли месец и ще бъдат изпълнявани от „България Еър“, като този маршрут е изцяло нов за Летище Варна.

Сподели публикацията