Slide
Slide

Обзор. Нова концепция за почивка е разработена от мениджърския състав на бутиков хотел в България. Тя изцяло е в полза на госта. Черешката на тортата по време на ваканцията на туристите в хотел The Cliff Obzor Bay е персонален майсторски клас с топ готвач.

„Въпреки непредвидените обстоятелства, които връхлетяха целия свят и стопираха по немислим начин една индустрия, ние от хотел The  Cliff Obzor Bay решихме, че сега повече от всякога имаме нужда да развиваме нашата концепция Nomante. Разработваме я от повече от 6 месеца, като се адаптираме към случващото се на вътрешно и глобално ниво“, заяви за bgtourism.bg мениджърът Борис Лефтеров.

Той посочи, че концепцията Nomante by The Cliff е създадена, като алтернатива на стандартната почивка. Можем да наречем услугата wellness conciergе, тъй като след провеждане на кратък разговор с член на екипа, домакините могат да подберат най-атрактивните активности, базирани на интересите и нуждите на гостите. Една от тях е кулинарният клас с Шеф Любомир Томов.

Снимки Елин Бошуров

Шеф Любомир Томов работи в сферата на гастрономията от почти 7 години. Завършил е Европейска Академия за образование и развитие в гр.София. Работил е като консултант за The Luxury Collection Hotel, Sofia Balkan (гр.София), с богат опит като персонал готвач в Дюселдорф и Щутгарт. Също така, е бил част от елитния екип на Шеф Андре Токев в Ресторант “Андре” – част от Relais & Chetaux. Последната година прекарва  като помощник главен готвач в  Германия в частен четиризвезден Аюрведа хотел Wellness & Spa “Seeschloschen” в град Зенфтенберг.

„Това, което нашите гости ще учат и обсъждат с шеф Томов е значението на думата “Гастрономия”. Културата на хранене, кулинарните традиции, кулинарни техники и най-вече цялостното преживяване, което получаваме от иначе естествения акт на хранене. Истинският гастроном обръща внимание на това как е приготвено ястието, как е сервирано, какви вкусове и аромати са съчетани, дали цветовете в чинията изглеждат добре и какво е цялостното съобщение, което оставя то на ценителите на хубавата храна.

Класовете ще бъдат фокусирани върху опознаване на основните продукти в кулинарията. Като например, работата с билки и подправки е доста интересна и  често хората не познават голяма част от тях и не знаят как да ги използват правилно. За това първата задача ще е да се запознаем отблизо с тях. Ще продължим с представяне на  кулинарни техники и технологии за обработка и направата на различни продукти (зеленчуци, месо, риба, сосове). Следва частта, която е любима на Шеф Томов, а именно- презентацията на ястието. В тази част основната цел ще е да отключим фантазията и креативността на всеки един от нашите гости“, разказа още за bgtourism.bg Лефтеров.

Опитът в кулинарията не е задължителено изискване, за да се вземе участие в този курс. Винаги има какво ново да се научи. Целта на домакините е гостите им да си тръгнат доволни и  придобили знания, които след това лично да бъдат предадени на друг. Това е магията на концепцията Nomante byThe Cliff, признават от екипа на The Cliff Obzor Bay.

The Cliff Obzor Bay – чувството за дом далеч от дома Ви (снимки+видео)

„Мотивацията на шеф Томов да участва в Nomante by The Cliff идва от желанието му чрез приготвянето на храна да вдъхновява хората и да надгради знанията им. Номанте, както вече обобщихме означава самоусъвършенстване в даден аспект, който избирате персонално, чрез новите ритрийт програми.

Все повече се развиваме в посока изграждане, доизграждане и подобряване на днешното ни аз. Този вид програми има за цел точно това. Човекът получава и търси нови знания цял живот и именно това го прави човек. Програмата е част от този преход на надграждане на познанията ни.“, споделя Борис Лефтеров.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията