Вила Лаура
Slide
Slide

Много хора са мечтали да се преместят в Тоскана или да притежават дом на това райско място

Голяма част от повишения интерес към това място дойде от романтичния филм през 2003 г. с Даян Лейн „Под небето на Тоскана“.  След тежък развод, писателката от Сан Франсиско, Франсис Мейс (Даян Лейн) изпада в малко неудобно положение, когато нейната приятелка Пати (Сандра О) й подарява 10-дневна почивка в Тоскана, Италия. Въпреки, че не е очарована от идеята, тя събира кураж и си стяга багажа, като се надява това да и помогне да се освободи от налегналото я отчаяние. Щом стъпва в Тоскана, тя на мига си купува полуразрушена вила и се гмурка в авантюра, която ще преобърне живота й. Предстоят й изненади, нови приятелства и романтична връзка със страстен млад любовник (Раул Бова). Лейн прави поредната си силна роля – убедителна в крайните и конфликти емоции на героинята си. Развръзката на “Под небето на Тоскана” не е изненадваща, но пъргавият сюжет и малките обрати в хода на разказа са нещата, които правят филма незабравимо очарователен.

Можете да изживеете този известен филм… поне за малко – защото можете да наемете Вила Брамасоле, официално известна като Вила Лаура.
Вила Лора всъщност се намира в Кортона, Италия, а през 2010 г. собствениците на Вила Лаура завършиха четиригодишен ремонт.

Целта на възстановяването е да се запази оригиналния чар и магия на вилата. Интериорът е декориран в комбинация със съвременни и антични мебели, намерени в цяла Европа, от дизайнера Джейн Томпсън.
Озеленяването във Villa Laura е красиво, включително обширна розова градина, обграждаща нов наземен басейн, джакузи и ефектен римски фонтан.
В имота има три основни сгради – Вилата, Фермата и Лимония, в които могат да спят общо 20 души в 10 спални със собствена баня.

Сподели публикацията