Започват безплатните туристически обиколки във Варна
Започват безплатните туристически обиколки във Варна
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Безплатни туристически пешеходни обиколки на Варна започват за шеста поредна година, организирани от дирекция „Туризъм“ и Туристическия информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. През настоящата година са предвидени общо 110 обиколки, от които 90 на английски език и 20 на български. Основната цел е да бъде представени по интересен начин културно-историческото наследство и забележителностите на Варна.

Групите с английските беседи ще се събират всеки вторник, сряда, петък и събота, в периода от 1-ви май до 2-ри октомври, с начален час от 10:30, в Туристическия информационен център. Маршрутът, по който ще преминават,е: Катедралата “Св. Успение Богородично”, паметникът на Цар Калоян, площад „Независимост“, Дом на архитекта, ул. „Преслав“, Католическата църква, Римските терми, ул. „Осми ноември“, Музеят за Нова история на Варна, Военноморският музей, торпедоносецът “Дръзки”, аквариум, планетариум, Слънчевият часовник (входа на Морската градина), Фестивалният и конгресен център, Градската художествена галерия “Борис Георгиев”, Община Варна, Археологическият музей и др.

За българската аудитория туровете ще се провеждат всеки първи и последен четвъртък на месеца – от 4 април до 28 ноември, както и на националните празници.

Графикът на туровете на английски и на български език тук:

https://www.visit.varna.bg/en/guided_tours/preview/116.html

https://www.visit.varna.bg/bg/guided_tours/preview/116.html

Сподели публикацията