Slide
Slide

София. Wizz Air обяви днес, че е сключила окончателно споразумение с партньора си Abu Dhabi Developmental Holding PJSC (ADDH) за създаването на Wizz Air Abu Dhabi. Плановете са новата нискотарифна авиокомпания да започне своите операции на международното летище в Абу Даби през есента 2020 г. Това е първата авиокомпания на Wizz Air извън Европа.
Споразумението е ключов момент за стартиране на Wizz Air Abu Dhabi – нискотарифна емиратска авиокомпания, базирана в столицата на Обединените арабски емирства. Wizz Air Abu Dhabi ще започне дейност през втората половина на годината, като ще предложи на клиентите ниски тарифи в съчетание с висококачествено обслужване на борда и разнообразие от дестинации в Европа, Близкия изток, Азия и Африка.
Процедурата по набиране на персонал за Wizz Air Abu Dhabi се очаква да стартира през следващите месеци. Сключеното споразумение ще създаде не само нови възможности за работа, но и ще засили икономиката и ще привлече повече посетители в Абу Даби. Новината също е в съответствие с местната програма Ghadan 21 за ускоряване на развитието на ОАЕ чрез инвестиции в бизнес, иновации и хора.
Екипът за развитие на новата авиокомпания вече е стартирал процедура за получаване на сертификат за въздушен оператор и оперативен лиценз на превозвач от Общото управление на гражданската авиация на ОАЕ.
Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Holdings, каза: „Днес е важен момент по пътя към създаването на новата ни авиокомпания в Абу Даби. Партньорското споразумение с Abu Dhabi Developmental Holding за създаване на Wizz Air Abu Dhabi е доказателство за нашата дългосрочна амбиция и отдаденост към постигане на икономически и оперативно ефективен бизнес модел за стимулиране на авиационното развитие на Абу Даби, който модел е и устойчив, и щадящ околната среда. Мисията на Wizz Air е в съответствие в икономическата стратегия на Абу Даби, като наш общ стремеж е да стимулираме пътническия трафик към столицата и да повишим туристическото и икономическото разнообразие на Абу Даби. Очакваме с нетърпение да посрещнем първите пътници на борда на нашата млада, зелена и ултраефективна флотилия.“
Н. Пр. Мохамед Хасан Ал Сувайди, изпълнителен директор на ADDH, заяви: „Туризмът е основен приоритет в стратегията за растеж на Абу Даби. Значителни инвестиции са влагани не само в нашите летища, но и в туристическата инфраструктура, включително хотели, курорти и културни атракции. Миналата година емирството постигна рекордните 11.35 милиона посетители, а ключов двигател за това е свързаността, която дава възможност на хората да посещават Абу Даби лесно и изгодно. Нашите партньорства с Wizz Air и други компании ще помогнат за превръщането на столицата на ОАЕ в силно конкурентна регионална и международна дестинация за отдих и бизнес пътувания.“
Новата авиокомпанията ще се съсредоточи върху откриването на маршрути до пазари, на които Wizz Air има операции с висок растеж, а именно Централна и Източна, и Западна Европа.
*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските сред европейските авиокомпании според данни от януари 2020 г. (58,9 гр/км/пътник).

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията