Slide
Slide

Пътуванията от и до Кипър са се увеличили със 128% отчитат от Летище Варна. За BGtourism.BG от аеропорта заявиха, че тази година отбелязват 31 601 пътувания в двете посоки до Острова и обратно към морската ни столица. Миналата година са отчетени едва 13 843. Причината за ръста са атрактивните полети през тази година, които дават възможност за близо два часа сънародниците ни да отскочат до екзотичната страна, която е богата на цитрусови плодове, хубави плажове и горещи дни докато в България е късна есен или зима.
Значително са нараснали и посещенията до Холандия. Пътниците от и до Страната на Лалетата са 36 669 или това е със 102 процента ръст спрямо м.г.
Голям интерес има и към още две дестинации – 78% повече са пътуванията от и до Италия, а за Франция ръста е 71 на сто. Белгия има 47% увеличение, Чехия 37 на сто, Австрия 35 на сто, Полша 22 на сто.
За последните две години броя на пътниците на Летище Варна са се увеличили с 60%, като за тази година очаквания ръст е 15% над резултата от 2017 г.
27% от пътниците са от и до Германия, 12% – България, 10% Русия, 9% – Полша, 7% Великобритания, по 5% Австрия и Израел и др.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията