Днес в курорта Албена започна XIII-та Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/. Форумът ще продължи до 3 октомври.

В рамките на Годишната среща на местните власти ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини – възможностите на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура; актуални аспекти в работата на общинските съвети и секретарите на общини; опазването на обществения ред в общините превенция и защита при бедствия; интегрирането на образователната и социалната система в общините; състояние на администрацията и възможностите за модерно управление на човешките ресурси в общините и др, съобщава в днешния си брой в. „Монитор“. По време на пленарната сесия на 2 октомври 2018 г., вторник, е предвидена среща със заместник-министър председателя Томислав Дончев и председателя на Държавната агенция „Електронно управление“ по приоритетни въпроси и проблеми в реализацията на електронното управление. По време на XIII-та Годишна среща на местните власти ще бъде направена демонстрация на действия за превенция и защита при бедствия със съдействието на Столична община. Ще бъде организиран и общински тенис-турнир. По неофициална информация на BGtourism.BG в курорта утре се очаква министър-председателя Бойко Борисов за предвидената на 2 октомври пленарна сесия “Силни общини – силна държава”.

Традиционно в рамките на срещата в Албена ще се проведе изложението Общинско ЕКСПО‘2018 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. Тази година ЕКСПО-то ще посрещне над 40 фирми и 8 общини на своите изложбени площи. Своето участие в ежегодния форум на местните власти са заявили близо 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти. Гости на XIII-та Годишна среща на местните власти се очаква да бъдат членове на правителството, народни представители, експерти.

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA