Slide
Slide

Пампорово. От 2 до 4 септември в Пампорово и горите над Смолян ще се проведе деветото поредно издание на едно от най-интересните и очаквани събития в календара по планинско колоездене за годината – Елевейшън 999.

Събитието тази година ще бъде четвърти кръг от Българските Ендуро Серии и ще предизвика някои от най-добрите родни колоездачи, както и представители на Гърция, Турция и Италия.

Състезанието е отворено и в него могат да се включат всички желаещи колоездачи, регистрацията за участие все още е активна на www.conceptcreative.org/e999

Ендуро дисциплината е една от най-интересните в планинското колоездене и представлява спускане на етапи през пресечен, техничен, планински терен. Тазгодишното издание на Елевейшън 999 ще включва общо 5 специални етапа с обща дължина от близо 15 км, по които ще се засича време на всеки състезател, а победител ще стане този с най-добро общо време от всички отсечки.

Състезанието ще започне около 10 часа сутринта в неделя от връх Снежанка със спускане до плац Студенец, откъдето състезателите отново ще се качат към върха за старта на втория етап, който ще бъде с финал при Туристически център Пампорово. Следва отново качване до Снежанка, от където ще започне и третия етап, който е най-дългият в състезанието и ще насочи състезателите в посока от Пампорово към Смолян.

Предстоят още две състезателни отсечки в горите над Смолян, след което се очаква състезателите да пристигнат около 16:30 часа на сцената при Родопски Драматичен Театър – Смолян, където ще се проведе и официалната церемония по награждаване на победителите.

Елевейшън 999 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Хотел Перелик, Ред Бул България, DoppelHerz и др.

Междувременно Велопарк Пампорово и трасетата за планинско колоездене над Смолян и тази година се радват на засилен интерес от колоездачи от близо и далеч, а паркът и лифтовете в Пампорово ще работят без почивка и през септември.

Повече информация за всичко интересно, което предстои в курорта, актуални оферти и специални предложения, можете да откриете на www.pamporovo.me

Сподели публикацията