Slide
Slide

Варна. Делегацията от Турция, водена от председателя на TURSAB Бурса – Мурат Сарачоглу, се ангажира да сподели опит, добри практики и законодателната рамка за формиране на контролен орган, който в Турция е Туристическата полиция. Това южните ни съседи декларираха по време на своето посещение у нас, организирано от Юлиян Бонев от Травел Клуб България и Божидарка Балинова от фирма „Хестия“.

„Туристическият бранш в България от години настояваме за такъв орган. Досега нямаше политическа воля, но последната година се работи в тази насока и от TURSAB ще съдействат с всичките техни ресурси да ни помогнат информационно или на експертно ниво“, заяви пред Bgtourism.bg Юлиян Бонев.

Турски туроператори са на посещение по Българското Черноморие

В Златни пясъци вчера бе проведена B2B среща. Основната цел бе да се срещне туристическия бизнес на Варна с колегите от Турция.Соня Георгиева – директор на Дирекция „Туризъм“ от Община Варна поздрави делегацията от името на кмета на Варна – Иван Портних, и представи възможностите за туризъм на морската ни столица.

Бяха проведени изключително полезни двустранни срещи между туристическите фирми. Очаква се подписването на много договори за съвместна работа.

Всички членове на делегацията от Турция изказаха голямо очарование от регион Варна и туристическите ресурси, с които разполагаме, добави Бонев.

Той посочи, че в делегацията присъстваха членове на Борда на директорите на Турската асоциация на туристическите агенции (TURSAB), която е изключително мощна браншова организация с над 14 000 членове. С тях бяха обсъдени различни теми. Една от най-важните бе облекчаването на визовия режим, най-вече по-бързото им издаване, въвеждане на електронните визи и намаляване на цената им.

Сподели публикацията