Slide
Slide

Балчик. На откриването присъстваха децата създали картините, техните родители и екипът на от Обучителния център на Комплекс за социални, здравни и образователни услуги за деца “Карин дом ” – Варна. Експозицията включва цветни платна и картини от вълна. С малките художници работиха арт терапевтите от Карин дом – Илияна Димитрова и Веселина Тинчева. Тази инициатива на Двореца – Балчик спомага за социализацията и участието на децата в значими обществени събития. Допринася за развиване на уменията им и за изграждане на самоувереност, както и усещане за значимост и развиване талантите на всяко дете. За родителите е гордост и  признание децата им да имат възможност да се изявят и да споделят заедно радостни емоции за Международния ден на детето!

Изложбата е благотворителна и всяка картина може да бъде откупена в подкрепа терапевтичните програми на Карин дом. Изложбата може да бъде разгледана до 14 юни.

Фондация “Карин дом” е една от първите граждански организации в България, която през месец юни ще отбележи своя 27-ми рожден ден. Основана през далечната 1996г.от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов, Карин дом има качествено нов подход към децата със специални нужди и техните семейства.

Освен че подкрепя децата чрез терапия и социални услуги, Карин дом се стреми и към промени в политиките за деца на национално ниво, промяна на нагласите и приобщаващите практики за децата със специални потребности у нас. Дългогодишният опит на Карин дом е в областта на терапията и рехабилитацията, ранна интервенция и интеграция на деца със специални нужди.

Дворецът в Балчик ще привлича посетители през юни с нови две изложби

В подкрепа на приобщаващото образование, Карин дом провежда и тематични обучения за специалисти, родители и организации в сферата на работа с деца, работи в посока промяна на нагласи и застъпничество. Карин дом е една от първите граждански организации в България, която провежда политики за застъпничество на правата на децата със специални нужди у нас и промяна в институционалната грижа за изоставените деца.

През 2022г. Карин дом успя да реализира една дългогодишна мечта за проектиране и изграждане на модерен терапевтичен комплекс, който отвори врати през септември и даде възможност екипът да предложи повече услуги за децата и техните семейства под един покрив.

Повече за организацията можете да научите на: www.karindom.org.

Сподели публикацията