Slide
Slide

Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше удостоен за втори път със ,,Сребърен‘‘ сертификат от „EarthCheck“, водещата бизнес консултантска група, специализираща в устойчивост и мениджмънт в туристическата индустрия.

Хотелите, взели участие в сертифицирането на EarthCheck, активно наблюдават и отчитат въздействието на своята дейност върху околната среда и обществото, взимайки под внимание показатели като консумация на енергия и вода, въглероден отпечатък, генериране на отпадъци, ангажираност към местната общност и много други.

21-та годишна среща на АБТТА ще се проведе в Банско

Използвайки научен подход, всеки от хотелите има за цел да повиши ефективността, да подобри преживяването на гостите и да сведе до минимум отпечатъка върху околната среда. Икономическите опасения, адресирани в програмата по сертифициране на EarthCheck, включват условия на работа, подкрепа на местната икономика, използване на справедлива търговия за стоки и услуги и разпознаване на сезонността на приходите – всичко това допринася за икономическото и социално здраве на региона.

Екологичните и културни ценности, които привличат посетителите към дестинациите, трябва да бъдат защитени и отговорно управлявани. Туристическата индустрия и нейните оператори играят ключова роля за осъществяването на тази промяна.

Стюарт Мур, главен изпълнителен директор и основател на EarthCheck, споделя: „Бих искал да поздравя целия екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско за тяхното постижение. Те са ценен член на глобалната група от туристически оператори, които се осмеляват да допринесат за положителна промяна.” Работейки с EarthCheck, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се присъедини към други компании в бранша, които предприемат съзнателни стъпки за разрешаване на някои от реалните проблеми, пред които е изправена планетата.

Сподели публикацията