Slide
Slide
Банско.Утре, 2 април, по снежните писти над Банско ще бягат участниците в първото състезание по SkySnow у нас.
SkySnow е най-новата и най-атрактивна дисциплина в семейството на Skyrunning. Провежда се във високата част на планините и в изцяло зимни условия.

Pirin SkySnow е първото по рода си подобно състезание в България. Национален парк „Пирин“ не случайно е избран за този старт. На същото място, през лятото в сърцето на резерват „Юлен“ се провежда най-голямото планинско състезание в България – „Пирин Ултра“, което събира състезатели и публика от цял свят. Хората, които не практикуват зимни спортове определено имат нужда да видят красотите на Пирин в бяло. Каква по-добра възможност от това?

Състезанието ще се проведе на 02.04.22 в гр. Банско, със старт/финална арена – м-ст Бъндеришка поляна. Старта на събитието ще е в 17:00ч. Трасето ще преминава изцяло по/покрай пистите над гр. Банско. и е с дължина 15км/1350м положителна денивелация.

Участниците са задължени да имат: бегачески котки; заредено осветително тяло (челник); мобилно устройство; топли, зашитни дрехи; фолио. Събитието се организира от XCoClub. Повече информация за събитието може да откриете в официалния сайт на състезанието: www.pirinsnow.com

Сподели публикацията