Slide
Slide

София. Националната програма „Отново заедно“ продължава и през пролетната ваканция за учениците, която започна днес. 766 ученици, придружени от 74 ръководители, получават безплатна почивка, съобщиха за Bgtourism.bg от Министерството на образованието и науката.

Те са настанени в планински курорти – предимно в Банско, Трявна, Пампорово. Групи от останалите училища, които имат сключени договори, ще пътуват през летните месеци.

Общо 258 училища не успяха да почиват заради пандемията, но ще имат възможност да се възползват от програмата, добавят от МОН.

Неизразходваните средства за изминалата година са на стойност 2 600 000 лв. и ще се разходват през 2022 г. Проектът за НП „Отново заедно“ през 2022 г. предвижда бюджет от 22 600 000 лв.

За всеки участник в пътуването се осигурява шестдневен туристически пакет в размер на 500 лв. Офертата включва настаняване с 5 нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни дейности.

Целта на националната програма е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците и да преодолее изоставането в социализацията им заради неприсъственото обучение по време на световната пандемия. Пгромата е подкрепа и за туристическия отрасъл.

Сподели публикацията