“Галъп”: България се възприема като привлекателна туристическа дестинация
България се възприема като привлекателна туристическа дестинация и има добри позиции в нашия наситен с туризъм регион. Това показва изследване сред представителна извадка в...
Кулинарните тв формати направиха патешкото месо по-търсено, на пазара вече има нов продукт
Изложението в Добрич „България – вино, храна и туризъм“ се оказа сцена за премиера за няколко топ продукта. Един от тях е на утвърдената...
Сладкарница “Неделя” планира да отвори обект в Добрич през 2019 г.
През 2019 г. в Букурещ ще има нови десет сладкарници "Неделя" плюс производствен цех. Планираната инвестиция е 1 милион евро, съобщи за "Капитал" Георги...
Люта мара ще сгрява душата на добруджанци през зимата
Най-новият луканков салам на месарница „Велико“ в Добрич е ... Люта мара. Той бе презентиран специално на четвъртото издание на изложението „България – вино,...
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г., сред призьорите са и две...
След 10-годишно прекъсване Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – най-голямата браншова организация в туризма, с над 30 структури в страната, поднови конкурса „Най-добър готвач...
Транспортен ад за туристическия бранш в Добруджа
На истински транспортен ад са подложени хиляди служители в туристическия бранш. В кошмар се превръща отиването и връщането от работа на всички пътуващите по...
Известни спортисти дариха свои предмети за благотворителен търг
След злополука преди четири години Димитър Стоев от с. Оброчище е с прегънат вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от...
“БезГраници” от 4 до 11 октомври в Двореца
Деветото издание на Международния арт форум и фестивал "WithoutBorders" / ”FaraFrontiere” / ”БезГраници“ ще се проведе от 4-ти до 11-ти октомври в ДКИ КЦ...
МЦ „Медика – Албена” за втора поредна година с приз „Най-добър медикъл СПА комплекс”
Отличието получи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Ивайло Христов, по време на Петия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм....
Сирене с трюфели – хит на изложението в Добрич
Една от атракциите на четвъртото издание на започналото днес изложение „България – Вино, храна и туризъм“ в ресторант „Мечока Бен“ в Добрич е сирене...