Slide
Slide

Тридесет и две талантливи деца от Каварна гостуваха в унгарския град Чопак.Посещението е по специална покана на кмета Тибор Амбруш.
Групата от деца бе придружена от представители на общината Каварна и училищата и са по повод ежегодната „Среща на побратимените градове на Чопак“.
Каварненчетата заедно с техните ръководители посетиха Националния парк, Балатонския музей и Музеят на лавандулата.
Децата взеха участие и в развлекателни програми като фолклорна културна вечер, където се докоснаха до традиционни унгарски традиции.
Възпитаниците на град Каварна силно впечатлени разказват за кулинарната вечер , на която България и Унгария са представили традиционните ястия на всяка една от страните.
В посещението им бе включена спортна викторина на брега на езерото Балатон със състезания по волейбол, футбол и надпревара на водни колела.
За благодарност от своя страна каварненските деца подариха на кмета на Чопак специална керамична бутилка изработена лично от тях.
Традицията за засаждането на братско дърво с участието на унгарски и български деца, бе спазена и на определеното за това място бе засята братската върба.
Талантливите деца на Каварна и техните ръководители останаха доволни и впечатлени от топлото отношения към тях и природните забележителности,които имаха възможност да разгледат през своя едноседмичен престой

Сподели публикацията