Slide
Slide

София. С решение на Министерския съвет се създава ново населено място – село, на територията на община Пещера, област Пазарджик. То е в границите на съществуващото селищно образувание с местно значение – летовище „Свети Константин“.
Областният управител на област Пазарджик е внесъл в Министерския съвет мотивирано предложение за създаване на новото населено място след разглеждане и преценка на основанията, изложени в искането от кмета на общината и решението на общинския съвет на община Пещера. Предложено е новото населено място да се наименува „Свети Константин“’ с указ на президента на Република България. Със създаването му общият брой на селата в страната ще стане 5000.
Административно-териториалната промяна се извършва съгласно условията и реда за създаване на ново населено място, предвидени в Закона за административно-териториалното устройство на Република България. Установено е трайно заселване на население в съществуващото селищно образувание, чиято територия е определена с устройствен план, наличие на постоянно живеещо население и социална и инженерна инфраструктура.

Сподели публикацията