Албена. Главният сладкар на петзвездния „Маритим Парадайз Блу Хотел & Спа“ във ваканционно селище „Албена“ Елина Такева се завърна с две призови места от Националната кулинарна купа в Пловдив. В голямата конкуренция тя зае престижното второ място за най-добра сватбена торта и втора позиция за най-добър веган десерт, който тя приготви със чай матча чия и кокосово мляко. С високите оценки бе удостоена от 7-членно жури.

Веган десерта на Такева

За сватбената торта Елина Такева и останалите майсторки на десерта от страната имаха по 4 часа, а темата бе люляк и лавандула.

Сватбената торта на Такева

„Конкуренцията беше много голяма. Благодаря на моето семейство за подкрепата, както и на Албена АД за възможността да надграждам своите познания.

За сватбените торти прочетох много неща за моделите от 2018 г., отне ми мното време, тъй като се изисква много усилия и техника“, коментира Такева. Тя е решила да се включи в професионалната надпревара по време на стажа си в Германия, където надгради своите познания във веригата на Маритим.