Slide
Slide

След дълъг и труден мач германските победиха с 4:3

Албена. Драматичният финал на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години приключи с победа заГермания с 4:3. Близо 3000 зрители проследиха на живо финала на стадион Албена 1 в Европейския курорт на спорта.

След като в продължение на две стандартни полувремена двата отбора поддържаха равен резултат 1:1, финалният резултат беше решен с дузпи.

Сред гостите на събитието беше българската футболна легенда и президент на БФС Боби Михайлов, Двукратният световен шампион по бокс Роберт Щиглиц, представители на ръководствата на УЕФА и БФС и други уважавани имена.

Европейското първенство по футбол за девойки на УЕФА е едно от ярките събития, на които Албена беше домакин като Европейски курорт на спорта. В спортния календар на ваканционното селище има още много национални и международни събития за професионални и непрофесионални спортисти.

Освен от Борислав Михайлов и Камелия Николае, двубоят за титлата днес в КК Албена бе уважен на живо още от мениджъра – женски футбол към УЕФА Дейвид Гъф, техническите директори на холандската и германската футболна асоциация – съответно Том Якобс и Панайотис Хаджиалексиу, вицепрезидентите на БФС Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, заместник изпълнителния директор на централата Антон Попов, члена на Изпълкома на БФС Емил Костадинов, както и кмета на Каварна Нина Ставрева и изпълнителния директор на „Албена АД“ Красимир Станев.

Сподели публикацията