Slide
Slide

На красивия плаж в комплекса Therma Village ще играят най-добрите състезатели по плажен тенис в света

Кранево. За четвърти път България ще е домакин на Европейското първенство по плажен тенис, съобщиха от Българската федерация по тенис. Престижният шампионат ще се проведе през първата седмица на месец септември в комплекс Therma Village в Кранево.

За първи път Европейското първенство по плажен тенис се разделя на две събития: формат за юноши и девойки в две възрастови групи – до 14 и до 18 г., който ще се проведе от 2 до 4 септември, и първенството за мъже и жени, което ще се състои от 5 до 8 септември.

В Европейското първенство ще вземат участие актуалните световни и европейски шампиони, а феновете ще могат да се насладят на изпълнения от висока класа в този атрактивен плажен спорт.

Комплексът Therma Village ще се превърне в център на европейския плажен тенис и ще се затвърди като една от новите локации за практикуване на този спорт. Комплексът е разположен на площ от 4 хектара с два петзвездни хотела, с открити и закрити басейни с минерална вода, спа центрове с луга лечение, открит басейн с олимпийски размери, закрита ледена пързалка, предназначена както за професионални спортисти, така и за любители на кънките, осем луксозни двуетажни вили, специален корпус за настаняване на спортисти и техните треньори – Therma Camp&Pool, спортни площадки, оборудван плаж, ресторанти и паркова зона за отдих.

Сподели публикацията