Slide
Slide

София. България има редовен кабинет! Със 132 гласа Николай Денков беше избран за министър председател. Гласуваха 201 депутати. Против бяха 69, няма въздържали се.

Заместник-министрите от служебния кабинет са освободени от заеманата длъжност. Освобождаването им става с подписани от министър-председателя Гълъб Донев заповеди.

Новият състав на Министерския съвет положи клетва

Зарица Динкова е шестият министър на туризма на Република България. Тя застава начело на туристическото ведомство на мястото на д-р Илин Димитров, който през последните месеци на два пъти бе служебен министър на туризма. Преди него начело на министерството бяха Христо Проданов, доц. Стела Балтова (три пъти служебен министър) и Марияна Николова, а най-дълго институцията е била управлявана от Николина Ангелкова, която бе министър в периода (2014-2017 и 2017-2020 г.).

Екипът на Bgtourism.bg предостави възможност на предходните министри да отправят пожелание или съвет към Зарица Динкова, която застава начело на министерството на туризма.

Д-р Илин Димитров: Кураж и устойчивост. Нека не губи никога голямата картина и да работи съвместно с бранша„.

Христо Проданов: „Всеки има право да получи шанс, за да покаже какво може! Желая успех на министъра и на българския туризъм!“.

Доц. Стела Балтова: Пожелавам на избрания в редовен кабинет министър на туризма да бъде продължи и надгради започнатото добро, да провежда политика на устойчиво развитие на сектора при зачитане на знанието и експертността на екипа на министерство на туризма, на креативността и силата на туристическия бизнес, на опита на общинските и областните администрации, и подкрепата на българските медии.

Марияна Николова: „Пожелавам на новия министър Зарица Динкова с много внимание и себеотдаване да допринесе за развитието на сектора, който осигурява над 15% от БВП на страната. Успех!“.

Николина Ангелкова: „Като министър на туризма, заемал поста в периода 2014-2020 споделям, че министерството не само популяризира красивите дестинации в България, а има и главна роля в осигуряването на гаранция пред всички туристи, че в страната ни те ще се чувстват добре дошли и сигурни. Грижи се за заетите в сектора, които трябва да бъдат високо ценени. Бих насърчила новото ръководство на МТ да работи в тясно сътрудничество със заинтересованите страни в туризма, включително хотелиери, туроператори, концесионери, ресторантьори, екскурзоводи и местни общности, за да развие устойчиви туристически практики, които са от полза както за посетителите, така и за околната среда. По този начин не само ще продължим възходящото развитие на индустрията, но и ще допринесем за дългосрочния растеж и развитие на страната ни. Успех на новото ръководство на Министерство на туризма и успешен летен сезон за всички заети в сектора!“

Зарица Динкова е магистър по дипломация и международни отношения, Университет Комплутенсе и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид. Била е заместник-министър на външните работи на България в двете служебни правителства през 2021 г. Има опит като мениджър на големи международни проекти.

Сподели публикацията