Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министърът на туризма Зарица Динкова ще предаде поста на Евтим Милошев в десетия служебен кабинет на България. Тя вече е провела телефонен разговор с него.

„Исках да кажа, че съм готова да предам по най добрия начин работата си, така че да има приемственост. Направихме изключително успешна реформа по отношение на маркетинга и рекламата, отворихме ги за партньорства. Имаме 70% ръст на ранните записвания от британския пазар, 30% за 2025 г., 20% – от немския пазар за тази година. Върнахме доверието на най-големите туроператори”, заяви пред Нова тв Зарица Динкова.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента утре сутрин. Единствената точна в дневния ред е полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен Радев. Разпореждането е на основание чл. 78, т.1 от Конституцията. Евтим Милошев ще е седмият министър на туризма в най-новата история на политическия живот у нас, след като ведомството вече беше оглавявано от Николина Ангелкова, Стела Балтова, Мариана Николова, Христо Проданов, Илин Димитров и Зарица Динкова.

Сподели публикацията