Slide
Slide

София. Туристическият оператор SOLVEX обогати своите туристически програми, като включи и датската столица Копенхаген в палитрата от впечатляващи пътешествия в Европа. Разположен върху два острова и с множество водни канали, Копенхаген е мястото с история над 1000 години и с най-старата монархия в света. В Скандинавската столица съжителстват средновековна и модерна архитектура.

От старинната архитектура заслужават вниманието Ви ренесансовият дворец Розенборг (Rosenborg Castle), който е на 400 г. и в него се съхраняват кралските корони и бижута. Дворецът Амалиенборг (Amalienborg) е официалната резиденция на датската кралска фамилия. Намира се в центъра на града и се състои от четири двореца в стил рококо, разположени около централен площад. Всеки ден в 12 часа на него може да наблюдавате смяната на караула, която понякога е особено тържествена. Единият от дворците е превърнат в музей, който съхранява над 400 предмета на кралското семейство. Други интересни места са мраморната църква Fredrick, фонтана Гефион (Gefion), старата ренесансова сграда на фондовата борса, кръглата кула The Round Tower – най-старата действаща обсерватория в Европа, от която се разкрива панорамна гледка към Копенхаген.

Копенхаген е един от най-добрите градове за живеене с много зеленина,  а възможностите за забавление са безброй!  Сред най-известните му паркове са градините Тиволи (Tivoli Gardens), в които сред красиви алеи с цветя и фонтани има различни атракциони за малки и големи, много кафенета и ресторанти. Отлични места за разходка са централната пешеходната улица Stroget, на която може да откриете от малки традиционни магазинчета до бутици на световни марки. Визитна картичка на Копенхаген е улица Nyhavn с цветните си сгради и многобройни заведения. Оттук може да се качите на лодка и да разгледате датската столица по вода. Ако пък обичате карането на колело, то Копенхаген разполага с отлична велоинфрастуктура, по която да разгледате най-интересните забележителности.

Изключителни пролетни оферти от SOLVEX за почивки на остров Санторини за 27 и 30 април

Програмата е от 31 май до 3 юни и от  6 до 9 септември с полет на АК Wizzair и включена панорамна обиколка на Копенхаген. Ще имате възможност да се разходите по пешеходната улица Стрьогет, да влезете в градините Тиволи (входната такса е включена), ще видите Новата Глиптотека, Старата стокова борса, Кралския площад и Кралския театър, канала Nyhavn, фонтана Гефион, Малката русалка, двореца Амалиенборг, двореца Кристианборг.

Копенхаген е познат като градът с най-благоприятните условия за каране на колело в света и е градът с повече велосипеди, отколкото хора -жители на града.  Дания е родното място на световната марка бира- Carlsberg, така че не забравяйте да посетите някои местни пивоварни по време на своя престой, както и да се насладите на традиционна датска кухня, включително апетитни smørrebrød (“отворени” сандвичи) и невероятните сладкиши- flødeboller!

Със SOLVEX може да си подарите едно незабравимо приключение в Копенхаген, където зад всеки ъгъл се крие нещо интересно и всеки миг е изпълнен с чудеса! Резервирайте своето място сега и разгледайте този очарователен град заедно! Още за програмата ТУК!

Сподели публикацията