Във Виена багажът сам стига до самолета
Във Виена багажът сам стига до самолета
Slide
Slide
Slide
Slide

Виена. Летище Виена и Austrian Airlines въведоха нова услуга – вземат багажа на пътниците от дома им във Виена. Куфарите се предават в деня преди полета на предварително уговорено място, а пътуващите ги получават при пристигане в крайната дестинация.

Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Всеки познава онези критични часове преди пътуване и колко много може да се обърка, ако човек не внимава. Повечето авиокомпании позволяват онлайн регистрация 24 или 48 часа преди полет, което спестява време за чакане на опашка на летището, особено ако пътуващите имат само ръчен багаж. Но ако все пак пътувате с регистриран багаж?

Пътниците на Австрийските авиолинии във Виена вече не трябва да се тревожат и в този случайБлагодарение на услугата Airportr те могат да чекират своите куфари, детски колички или спортно оборудване предварително. Мястото на предаване трябва да бъде уговорено предварително може да бъде жилището на пътуващите, работното място или дори хотелът. Багажът се взема в деня преди полета, апътуващите го получават на лентата за багаж при пристигането си в крайната дестинация. Така в деня на пътуването те ще се придвижат спокойно до летището без багаж и ще си спестят чакането пред гишето за предаването му. Разбира се, движението на багажа може да бъде проследено онлайн от момента на предаването до натоварването му в самолета.

Съвместната услуга на летище Виена и Австрийските авиолинии е безплатна до 3 май 2023 г. за първите двеста регистрирани, след което багажът може да бъде чекиран предварително срещу заплащане. Цените започват от 26 евро изависят от броя на багажа и мястото на предаването му. Услугата може да бъде заявена на адрес https://airportr.com/de/austrianairlines/.

Сподели публикацията