Oрганизират безплатен туристически поход до Костадиновия манастир
Oрганизират безплатен туристически поход до Костадиновия манастир
Slide
Slide
Slide
Slide

Шумен. Поход до Костадиновия манастир над село Осмар организира Дирекцията на ПП „Шуменско плато” тази неделя. Инициативата е посветена на празника на билките Еньовден и се провежда по желание на гражданите и големия интерес за посещение на скалната обител.

Походът ще започне от 10 часа на 23 юни, а сборният пункт е ресторант „Стъклото”, който се намира близо до Шуменската крепост. Не е необходимо предварително записване. Преходът е с продължителност около 5 часа в двете посоки, заедно с почивките. Препоръчително е туристите да се запасят с вода и храна, както и да са екипирани с подходящи обувки.

По маршрута експертите от Парка ще покажат интересни екземпляри от растителния свят и ще разкажат историята на скалните манастири по шуменското плато.
Маршрутът до Костадиновия манастир над с. Осмар е обозначен със зелено-бяла маркировка. Над него се намира емблематичния скален феномен „Окото”, считан за едно от най-енергийните места в региона.

За още актуални новини, интересни интервюта и предложения за пътешествия в България и по света – присъединете сe към вайбър канала на Bgtourism.bg ТУК!

Сподели публикацията