Цвета Спасова/Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

София/Велинград. „През 2022 г. дестинация Велинград посрещна 336 545 гости, които реализираха 852 772 нощувки. Ако се запази тенденцията от последните години, когато отбелязвахме увеличение от по 10%, то нашите очаквания сочат, че може да посрещнем над 350 хиляди гости и да реализираме близо 1 милион нощувки“, заяви пред Bgtourism.bg Цвета Спасова – началник на отдел „Туризъм и реклама“ към община Велинград.

Тя посочи, че легловата база в СПА дестинацията е вече близо 6 900 легла в местата за настаняване с над 15 легла. 9 са петзвездните хотели с общо 1 598 легла, а 14 са четиризвездните хотели с общо 1 634 легла.

На туристическото изложение „Ваканция и СПА“ в София дестинацията бе представена с щанд от 40 кв.м, организиран от община Велинград, местното „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ и с партньорството на минерална вода Велинград, а сред основните акценти бяха две годишнини – 75 години от обявяването на Велинград за град и 15 години – СПА столица на Балканите.

„Двата юбилея ще бъдат отбелязани с богата и интересна празнична програма. Денят на Велинград, който с решение на местния общински съвет е първата събота на юли, тази година ще бъде на 1 юли“, добави Спасова.

Още по темата в разговора ни с Цвета Спасова

Сподели публикацията