Зарица Динкова: Моята цел като министър е да работя за това туризмът ни да е по-силен, по-добър, по-привлекателен
Зарица Динкова: Моята цел като министър е да работя за това туризмът ни да е по-силен, по-добър, по-привлекателен
Slide
Slide
Slide
Slide

Мадрид. „Моето задължение е да работя за развитието на българския туризъм. Правя го от първия ден така прагматично и съвестно и ще го правя до последния ден, на който съм на този пост“. Това коментира министърът на туризма Зарица Динкова на международното туристическо изложение FITUR в Мадрид, цитирана от Нова тв. Срещата на бизнес представители на бранша от над 150 държави от цял свят се провежда в периода 24-28 януари в столицата на Кралство Испания, а след първите два дни щандът на България привлече хиляди посетители. Пред Bgtourism.bg представители на туристическата ни индустрия споделиха, че страната ни участва с красив щанд и атрактивни дегустации.

Министър Динкова отговаря на журналистически въпроси и освен на тема туризъм – те засегнаха и ротацията, която предстои след по-малко от месец. Въпреки че не отговори категорично, тя обърна внимание на добрата си работа с Николай Денков и Мария Габриел.

“Разполагам с подкрепата. Винаги са ме подкрепяли премиерът и вицепремиерът в моите планове и начинания, включително – за реформата, която осъществихме. Аз ще се съобразя с всяко едно тяхно решение, но с ротация или без ротация бизнесът няма да спре да има своите нужди. Сезоните ще се променят и трябва да се работи за българския туризъм. Така че това са ми плановете – да работя за това туризмът ни да е по-силен, по-добър, по-привлекателен и да наложим България като целогодишна, качествена и привлекателна дестинация“, уточни министърът на туризма Зарица Динкова, която направи ключова реформа – премахна последниците, включи общините и мотивира хотелиерите и туроператорите за повече гости по Черноморието.

На въпрос дали има сигурни индикации или е провеждала официален разговор със сегашния министър-председател и вицепремиера Мария Габриел, че ще остане на поста и в следващите 9 месеца, Зарица Динкова отговори лаконично: „Имам готовност да работя за българския туризъм, колкото е нужно, както е нужно, винаги и навсякъде“.

Сподели публикацията