Кюстендил ще е домакин на годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти
Кюстендил ще е домакин на годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти
Slide
Slide
Slide
Slide

Кюстендил. Кюстендил ще е домакин на годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Форумът ще се проведе на 27 и 28 юни с любезното домакинството на местната община, а мотото на 23-тото издание е “Туризъм и сигурност”.

Събитието ще се проведе в хотел “Стримон” и ще започне с приветствия на министъра на туризма, Димитрина Горанова – председател на АБТТА, както и на кмета на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Вечният Кюстендил – Град на лековити минерални извори и хилядолетна история

Първата работна сесия ще започне в 10.30 часа, а по темата “Създаване на Туристически гаранционен фонд – нов задължителен инструмент на туроператорите” лектори ще бъдат зам.-министър Ирена Георгиева и Мая Никовска – директор на дирекция “Туристическа политика” в МТ. Програмата включва презентация на EasyPay, която ще бъде изнесена лично от изпълнителния директор на компанията Георги Маринов.

Министерството на туризма и Европейската асоциация на туроператорите и туристическите агенти ще работят за популяризирането на България

Следобедната работна сесия включва: Киберрисковете в туроператорската дейност, PCI DSS изисквания от IATA и условия за кандидатстване за включване в програмата за безвъзмездни услуги на Хъб „Тракия“, представяне на възможностите за туризъм на Община Кюстендил: „Земя, докосната от Боговете“, промените в Директивата за пакетни пътувания в контекста на приоритетите в работата на ЕКТАА с новия Европарламент и ЕК, представяне на новия сайт на АБТТА, както и презентиране на продукти и дестинации от членове на АБТТА. През втория ден домакините от община Кюстендил ще организират съпътстваща програма.

Ето и цялата програма за годишната среща на АБТТА – ПРОГРАМА.

Сподели публикацията