Туризмът беше сред основните теми на Икономическия форум в София
Туризмът беше сред основните теми на Икономическия форум в София
Slide
Slide
Slide
Slide
София. Започваме съвсем нова страница в развитието на туризма на Балканите и е от решаващо значение да бъдем гъвкави в иновациите, да инвестираме в ефективна реклама, да подобрим свързаността, улесним издаването на електронни визи, както и да разработим индивидуални пакети за местен туризъм.
Това заяви Николина Ангелкова – министър на туризма на България в периода 2014-2017 и 2017-2020 г. Тя бе поканена като говорител на четвъртото издание на Икономическия форум в София, който събра представители на институции, на българския и чуждестранния бизнес, посланици.
“Можем с обединени усилия да създадем процъфтяващ туристически сектор, който носи растеж, запазва историческото наследство и насърчава по-дълбоко разбирателство между нациите. Заедно можем да отключим огромния потенциал на Балканите и да създадем незабравими спомени за всеки, който посети нашия регион”, добави Ангелкова.
В дискусията се включиха проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма Зарица Динкова, и председателят на УС на АБТТА Димитрина Горанова. Те насочиха участниците в дискусията към предизвикателствата в бъдещото развитие на туризма на Балканите и регионалното сътрудничество – един от основните акценти в програмата на форума.
Сподели публикацията