Slide
Slide
Slide
Slide

София. Шенген ще даде силен тласък на българския туризъм. Това заяви вицепрезидентът на Европейската СПА асоциация и председател на БСБСПА д-р Сийка Кацарова пред Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална република Германия в България.

Кацарова посочи, че днес туристическата ни индустрия разчита и се нуждае от бърза, актуална и обективна информация в немските медии за състоянието на водата в Черно море, че е чиста, за да не се позволява на източниците на дезинформация и внушения да откажат германските гости от почивка в българските курорти.

Министър Динкова изведе здравния туризъм като водещ приоритет на среща с Българския съюз по балнеология и СПА

Д-р Сийка Кацарова от две години е член на УС на ГБИТК, представляваща BUBSPA. Тя участва в работна закуска на фирми членове на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) с посланика на Федерална република Германия в България. Гостите бяха приветствени от Тим Курт, президент на ГБИТК, и д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК.

Участниците имаха възможност да дискутират по актуални икономически, политически и социални теми, касаещи българо-германските отношения, както и директно да отправят своите въпроси към посланик Планк. Засегнати бяха въпроси, отнасящи се до наличието на квалифицирани кадри, образование, инфраструктура, туризъм и др.

Сподели публикацията