Пламена Бобева представи функционалнoстите на TouchMenu и как малкият QR код може не само да превърне всяка хотелска стая в търговска площ, но и да спести разходи за хартия

Любляна. Един от основните фокуси на специализирания международен форум „Conventa“ тази година бе свързан с намаляването на въглеродния отпечатък от туристическата индустрия, както и прилагането на все повече и по-щадящи природата решения. В този контекст иновативната All-in-one платформа „ТъчМеню“ предизвика хотелиерите, взели участие в най-голямата среща на професионалистите от събитийния туризъм в Централна и Източна Европа, да елиминират изцяло принтираната хартия от своите обекти.

След успешната интеграция на дигиталното решение в повече от 10 000 хотелски стаи, през последните няколко месеца компанията работи усилено за разработването и внедряването на редица допълнителни модули и функционалности.

Виртуалният консиерж „ТъчМеню“ привлече интереса към себе си по време на изложението в словенската столица най-вече с възможността чрез сканиране на един единствен QR код и без необходимост от инсталиране на приложение от потребителите, да предложи допълнителна добавена стойност както за гостите на хотела, така и за мениджърския екип. Оказа се, че сериозна част дори и от най-реномираните хотели от Словения, Хърватия, Черна Гора, Австрия, Унгария, които бяха сред изложителите, търсят решения именно в тази насока.

Професионалисти преоткриват България като дестинация за събитиен туризъм на “Конвента ‘2023”

Виртуалният консиерж прави ненужни хотелските папки, с което спестява разходи и увеличава приноса към опазването на околната среда, предоставя канал за комуникация с екипа на хотела и дава възможност за резервация на допълнителни услуги – 24/7.

Дигиталният портал дава възможност за директни поръчки и онлайн плащания, а вграденият изкуствен интелект анализира поведението на потребителите и ги стимулира да опитат и още нещо.

За първи път пред широка публика бяха представени и най-новите модули, които оптимизират работата на организаторите на събития. Те вече имат възможност да изпратят чрез QR код или линк цялостна оферта, включваща пълния набор от менюто за събития, а клиентът да сглоби сам своята кафе пауза, да посочи броя участници и видовете изхранвания, да прави промени, като във всеки един момент вграденият бюджетен калкулатор визуализира крайната цена.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA