Slide
Slide

Любляна. В словенската столица Любляна започна XV издание на изложението за конгресен туризъм „Конвента“. Днес и утре 95 изложители от 15 държави представят в B2B срещи възможностите на своите дестинации пред 146 агенти от 36 страни, занимаващи се със събитиен туризъм.

Десислава Симеонова

Сред българските участници е и Десислава Симеонова от Liberty Bulgaria, която промотира винен туризъм и турове в страната, включително и в Долината на розите.

Ароматните и качествени вина привличат все повече професионалисти и туристи в страната ни

“Има много добър подбор на изложители и на hosted buyers, предимно от Източна Европа, но също и от Полша, Унгария, Португалия, Франция, Щатите и Великобритания. Дотук всичките ми слотове бяха запълнени с професионалисти с реални запитвания, с конкретни изисквания”, заяви пред Bgtourism.bg Деси Симеонова.

“Определено има интерес към България – от различни държави и все от професионалисти, които организират корпоративни пътувания, инсентив пътувания, както и чисто туристически обиколки (leisure) за опознаване на страната”, добави Симеонова.


В ежегодната борса, която тази година се завърна към зимните си дати, участват Общинско предприятие „Туризъм“ при Столичната община, Българското конгресно бюро – БКБ, хотелите от веригата Bt Collection (Рила в Боровец и Интернационал в Златни пясъци), Liberty Bulgaria и Touch Menu.

Сподели публикацията