Тенис базата в Албена е истинското национално спортно богатство, на което родните ни таланти да подобряват своята форма, а гостите от чужбина да организират лагери на открито от март до ноември
Slide
Slide

Албена. Три от водещите клубове по тенис в Германия избраха да се подготвят на базата на българския курорт Албена. Причината е не само красивата и съхранена природа, но и спортните съоръжения, които са истинско национално богатство.

Тренировъчни лагери във ваканционното селище провеждат състезатели на клубове от Северозападна Германия. Гостите съчетават великденската си ваканция за ученици, която е по това време в страната. Спортистите пристигнаха у нас на 22 март и са настанени в 5-звездния Flamingo Grand Hotel & Spa. Те ще тренират на родните кортове до 9 април.

Тенис център „Албена“ предлага чудесни условия за тренировки на 50
млади тенисисти във възрастовата група от 10 до 18 години, заедно с техните трима
треньори и едно медицинско лице. Зеленият курорт не за първи път е предпочетен от част от клубовете, трениращи в момента у нас.

Гостите получават не само чудесна спортна база за пълноценна подготовка, но и изключителни условия за настаняване след интензивните тренировъчни сесии. Хотелът разполага с няколко басейна, лаундж с изглед към морето, пентхауси с просторни тераси и джакузи – идеална среда за възстановяване след заниманията.

„Албена предлага прекрасни условията за спорт на открито, отличното обслужване и комфорт в хотела. През това време на годината децата не могат да тренират на открито в Германия, тъй като температурите са все още ниски. Възможността за спорт на тези първокласни кортове и приятната атмосфера в целия комплекс е забележителна. Гледката към морето и гората правят пребиваването на тенисистите и треньорите не само полезно, но и наистина приятно“, каза германският треньор Александър Фолк.

Сподели публикацията