В околностите на село Мезек (община Свиленград), на възвишението Калето се издигат останките от Средновековна византийска крепост от края на ХІ в./Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Свиленград. Бивша гранична застава в свиленградското село Мезек става туристически посетителски център, съобщи пред Bgtourism.bg Хубен Скерлев – експерт по туризъм към община Свиленград и ръководител на туристическите обекти в село Мезек. Новата туристическа атракция се намира до Тракийската куполна гробница и ще започне да работи до началото на пролетния сезон.

Туристическият посетителски център ще бъде интерактивен, тъй като е по-специален и интересен. Проектът е насочен към подобряване на условията за развитие, съхранение и популяризиране на богатото културно-историческо наследство на територията на община Свиленград. Посетителският център ще надгражда уникалния туристически продукт на региона.

Представиха първата брошура на туристически район в България

На туристическото изложение „Ваканция и СПА“ в София община Свиленград традиционно се представя по оригинален и интересен начин, а тази година привлече вниманието на голямата публика в Интер Експо Център с туристическа игра, която е реализирана съвместно с още две общини – Хасково и Минерални бани.  Посетителите имаха възможност да отговарят на въпроси, а правилните отговори бяха възнаграждавани с награди. В предизвикателството се включи и министъра на туризма д-р Илин Димитров, който по логически път стигна до правилния отговор за лечебните свойства на минералните води в хасковско. Верният отговор му донесе награда стенен часовник.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA