Slide
Slide
Slide
Slide

Шумен. Инициативата е организирана от „Магията на българската роза“ ООД и цели не само да създаде мост между децата и природата, но и да съчетае силата на приказките, редом с детското творчество. Конкурсът предоставя рядката възможност за деца между 5 и 7 години да илюстрират детска образователно- възпитателна книжка.

Основна цел на кампанията са детските градини. Именно те да се включат активно и в сътрудничество с учители и родители. Според главния организатор Цветомир Цонев, този подход не само ще даде възможност на децата да развият своите творчески умения, но и ще ги въвлече в един уникален проект, който да ги  научи на сътрудничество, уважение към природата, респективно към билките и ще ги стимулира да гледат на света край тях по един нов и интересен начин.

Както знаем, възприемането на приказки стимулира творческото въображение, емоционалност и артистичност, а връзката между двете изкуства – литература и изобразително изкуство развива слуховите и зрителни асоциации при децата от подготвителните групи.

Bgtourism.bg вече има свое дръвче край Исторически парк в с. Неофит Рилски

Самата приказка е една вълнуваща история  за трудолюбивата Баба Мравка, която не само е успяла да излекува болната си дъщеря, но и да сплоти цялата гора. По думите на авторката й, Галена Върбева – преподавател и писател от Шумен, историята има не само познавателен и образователен смисъл, но преди всичко и възпитателен. Приказката ще бъде разпределена на епизоди – т.н „ ключови моменти“, за да бъде по- лесно и по- непосредствено за децата да възприемат съдържанието й и да дадат най- доброто от себе си.

Според организаторите, този конкурс е идеалната възможност за вашите деца да изразят своята творческа страна и да представят по свой уникален начин и красиви цветове, дадения епизод от приказката. Вдъхновете ги да покажат любовта си към природата и билките чрез изобразителното изкуство!

В края на творческия процес и след преценката на журито, ще се определи кои десет най- добри рисунки ще илюстрират и самата книжка.

А за най- даровитите малчугани и тяхната детска градина, разбира се, ще се предоставят прекрасни и стимулиращи награди!

Галена Върбева

Сподели публикацията