Созопол, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Созопол. Созопол днес отбелязва своя празник и отдава почит на своята покровителка света Марина. Общината е организирала богата културна програма със свободен вход на всички събития. Празничният концерт на сцената на летния театър ще започне днес в 20.30 ч.
Днес градският транспорт ще бъде безплатен за пътуващите за народното веселие на м. Св. Марина и обратно. В сутрешните часове на деня е градският плувен маратон.
Участниците ще отплават с атрактивния кораб „Посейдон“, от който кметът Тихомир Янакиев ще даде старт в района на мигалката. Финал на маратона и награждаване – Централен плаж.Община Созопол отново е подсигурила парични награди за участниците в традиционния за града маратон.
„Днес изразявам признателност и уважение към всички наши предци, изковали историята на Созопол и към Вас – днешните созополчани, които ревностно пазите традициите и допринасяте за утвърждаването на града ни като красиво и съвременно място.
Водени от максимата, че истинската ценност на един град са неговите жители, аз и моят екип работим отговорно и целеустремено във всички сфери на обществено-икономическия живот. Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия и инициативност на жителите и общинското ръководство ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим заедно да градим авторитета и доброто име на Созопол.
Нека с достойнство пазим и предаваме на идните поколения традициите, да бъдем единни и мъдри при решаване предизвикателствата на времето, в което живеем.
Обичайте Созопол и го носете като част от себе си, защото Созопол – това сме всички ние!“, заяви кметът на Созопол Тихомир Янакиев.
Сподели публикацията