Slide
Slide
Slide
Slide

София. “Елате бързо, аз пия звездички” – обърнал се Дом Периньон към околните, докато опитвал първата чаша шампанско на 4 август 1693 година. 331 години по-късно газираната напитка е част от всеки специален повод в цял свят.

Туроператорът SOLVEX обяви, че организира ексклузивно пътешествие в региона Шампан през ноември, което ще разкрие тайните на шампанското и историята на бенедитския монах Дом Пиер Периньон. Във Франция българските туристи ще могат да се насладят на истинския вкус на напитката и да се отдадат на специалното предложение “По пътя на шампанското, с включена екскурзия в Париж” от 1 до 5 ноември 2024 г. Полетът ще бъде реализиран с авиокомпания “България Еър”.

“В живота на всеки човек има събития, празници и тържества, които се отбелязват с наздравица с чаша пенливо вино. Но много малко от нас се замислят как се произвежда тази великолепна газирана напитка, защо се разлива от такива дебели бутилки и с такава сила, че чак с тапата се излива и обилна пяна. Туристическа агенция SOLVEX Ви кани в страната на шампанското – Франция, която всеки пътешественик мечтае да опознае, да види Айфеловата кула, да се разходи по Шанз Елизе, да премине по мостовете на Сена и да почувства духа на историята  в култовата катедрала Нотр Дам и да изпие чаша истинско шампанско, произведено по средновековна технология”, споделят от SOLVEX.

Програмата включва посещение на столицата на шампанското – град Реймс, където туристите ще могат да видят копието на катедралата Нотр Дам. Това е градът, в който са коронясвани френските крале пред евангелие, което е изписано на кирилица и глаголица и където шампанското се е превърнало в неизменна част от ритуала и тържествата около коронациите.

Регионът Шампан се състои от няколко маршрута: лозята, които се смесват с горите на масива Сен Тиери, великолепните селски имения  от 18 век в долината на Марна , горичката на шампанското. Със своите хълмове, къщи и винарни регионът Шампан е включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО от 2015 г. Днес Кодексът на френските винопроизводители гласи, че истинското шампанско се произвежда единствено от земята на район Шампан.

Запознайте се подробно с предложението По пътя на шампанското във Франция и интересната програма, която SOLVEX специално организира за любителите на напитката, която времето превърна в символ на вечната наслада!

Сподели публикацията