Slide
Slide

София/Шумен. За поредна година Община Шумен участва в международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“.

Шуменският щанд „Земя на първите“ ще бъде разположен в зала 2 на центъра. Той ще привлича вниманието на посетителите с интересен разказ за града, в който са се случили 33 първи за България събития в областта на държавността, образованието, културата и стопанския живот.

Щандът на Шумен се радва на голям интерес сред посетителите

На изложението ще бъде представено богатото историческо наследство на региона. Посетителите ще имат възможност да научат повече за интересни маршрути, музеи и паметници, културни и спортни събития, места за настаняване, както и да се заредят с много приятни емоции.

В програмата е предвидена и специална томбола със 150 атрактивни награди. Късметлиите могат да спечелят печатни и сувенирни материали на туристическите обекти, които се намират на територията на община Шумен.

От Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ са подготвили и ваучери за посещение на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“, който се извисява над Шумен. Паметникът е посветен на 1300-годишнината от създаването на българската държава и пресъздава важни моменти от националната ни история в периода от VII до Х век.

Участниците в томболата имат шанса да спечелят и необикновена фотосесия в Сребровата къща, която е част от „Стария Шумен“. Там, с помощта на професионално осветление и техника, посетителите ще могат да се пременят с някои от 130-те автентични ретро костюми и да се снимат за спомен.

Сред наградите са и посещение и дегустация във винарската изба в шуменското село Царев брод, където се произвежда бяло вино от българския сорт грозде „Гергана“, създаден през 1976 година. Днес избата „Царев брод“ го възражда като екзотичен пример от недалечното минало, а лозовите масиви на винарната са единственото място в страната, където се отглежда този сорт грозде и се предлага виното „Гергана“.

Сподели публикацията