Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. Кралският камерен оркестър и Кралският хор под диригентството на маестро Разван Апетрей ще изнесат концерт в Каменната зала на Двореца в Балчик на 27 май 2023 г., събота, от 17:30 ч., в рамките на проекта „Кралски концерт в Балчик“, организиран от Румънския културен институт. Събитието включва и прожекция на документалния филм „Мария – сърцето на Румъния“, режисиран от Тревър Путс.

В програмата са включени произведения на В. А. Моцарт, Антонио Вивалди, Бела Барток, Едуард Хюбш, Петър Льондев, Томас Морли, Тудор Флондор, Симеон Никулеску и Георге Данга. Също така, по покана на Кралския хор, хор „Черноморски звуци“ от Балчик ще изпълни произведения от традиционния български репертоар.

При откриването на събитието слова ще произнесат Н. Пр. г-жа Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Република България, г-жа Жени Михайлова , Директор на ДКИ КЦ „Двореца“ – Балчик и Ливиу Джикман, президент на Румънския културен институт. Проектът се организира от Румънския културен институт, чрез отдел „Исторически общности“ на Главна дирекция „Представителства в чужбина и исторически общности“, в партньорство с Посолството на Румъния в Република България и Културен център „Двореца“ в Балчик. Входът е свободен.

Сподели публикацията