Slide
Slide
Slide
Slide

София. Анджей Гут-Мостови – държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Полша и пълномощен представител на министър-председателя за популяризирането на полската марка, ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ на Международното висше бизнес училище в София. Това ще стане на тържествена церемония, която ще се проведе на 30 май, от 17 часа.

„Досега аз и моите сънародници в Полша гледахме на България само като на лятна дестинация, където може да прекараме добре на Черно море. Изненадан съм от възможностите на страната Ви с минералните извори и че по този показател сте втори в Европа след Исландия. Полските туристи вече имат основание да посещават България не само през лятото, но и целогодишно – да идват на СПА и балнеотуризъм, след като много от минералните води тук са лековити“, заяви по време на посещението си във Варна, през юни м.г., държавният секретар в Министерството на спорта и туризма на Република Полша Анджей Гут-Мостови, запитан от Bgtourism.bg как по време на работното си посещение е видял България не като официален гост, а с очите на турист.

Гут-Мостови посочи, че друго голямо предимство за страната ни е многовековната история. „Обичам, когато една страна има история, култура, активен и опознавателен туризъм – това са корените на туризма и именно това прави България уникална и привлекателна. Тук може да посетим различни места, да научим много неща и да си почиваме на морето или в планината“, допълни той.

Сподели публикацията