Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Хиляди жители и гости на Добрич посетиха петото издание на Ретро парада за старинни и класически автомобили и мотори. Сред интересните експонати беше и колата на обичания от всички анимационен герой Фред Флинстоун. Атрактивното возило беше паркирано гордо до ценни модели, които са създадени преди век и днес продължават да бъдат уникални бижута в автопарковете и домовете на собствениците си.

Колата на Флинстоун е собственост на Йорданка Господова от Панагюрище, а за година на производство е записана годината, когато е било създадено филмчето – 1959 г. Организаторът на Ретро парада Петър Георгиев, който е председател на Авто мото клуб Толбухин, направи специална демонстрация за Bgtourism.bg как се движи колата на Флинстоун.

Петър Георгиев посочи, че 147 коли и мотори от цялата страна участват в тазгодишното издание на Ретро парада.

Сред посетителите се чуваше не само българска, но и немска, английска, руска и полска реч. Голяма част от туристите в съседните курорти днес посетиха събитието заедно с местните жители. Интерес привлече автомобил „Шевролет Интернационал“ от 1929 година, който е собственост от Петър Петров от добричкия авто-мото клуб.  

Сред участниците беше и Трабант 600 на Кольо Тончев – бащата на фолкпевиците  Преслава и Ивелина Колева.

Тази година сред участниците има и англичани с 4 автомобила, които са „Линкълн“, „Корвет“ и др. Събитието се реализира с подкрепата на община Добрич и партньори на добричкия авто-мото клуб. Най-добрите бяха отличени с красиви купи. Ето и част от атмосферата в парка и участващите автомобили в Ретро парада в Добрич.

Сподели публикацията