Фестивал в Бургас събира на едно място от днес дигитални номади, фрийлансъри и ИТ специалисти
Фестивал в Бургас събира на едно място от днес дигитални номади, фрийлансъри и ИТ специалисти
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. От днес до 25 юни Бургас е домакин на първия по рода си Remotion Fest Burgas, който събира дигитални номади, фрийлансъри и ИТ специалисти. Организатори на събитието са Община Бургас и общинското търговско дружество „Иновационни системи“ ЕООД.

Международни лектори от Португалия, Франция, Германия, Испания, Ирландия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Нидерландия и Румъния ще споделят своя опит пред аудиторията.

В програмата са включени две части – конферентна и развлекателна. Конферентната част ще се осъществява в Конгресен център – Бургас.

Участниците ще имат възможност да изберат коя от лекциите да посетят. Презентациите ще бъдат както с технологична насоченост, така и с фокус върху предизвикателствата пред хората, които работят отдалечено. Предвидени са семинари, обмяна на практики, уъркшопове, споделяне на лични истории.

Властта се събра в Родопите, домакините разкриха красотата, традициите и гостоприемството на дестинацията

Участниците ще имат възможност да посетят местните забележителности, да участват в различни активности, да се запознаят с възможните места за работа на открито и закрито, за да усетят духа на Бургас и да припознаят града като място за отдалечена работа занапред.

Фестивалната зона за срещи ще е разположена на плажната ивица, непосредствено до Конгресния център.

Организаторите отправят покана към представителите на ИТ сектора от Бургас да посетят фестивалната зона на плажа в четвъртък и петък, след 19:00 часа. Там те ще могат да се запознаят и да обменят опит със свои колеги от Европа и страната.

Предстои уикенд на хорото с две фолклорни събития в Бургас, стартира и БГ Кино Ваканция

Фестивалната зона ще включва къмпинг, място за релакс, сцена, открит бар и други. За онези, които желаят да движат проектите си от морския бряг, ще бъде осигурена интернет свързаност и работни кътове на закрито. Предвидени са още зона за дискусии, зона за вдъхновители, АРТ зона и зона за спорт.

Събитието е насочено към тези хора, които имат възможност да работят от всяка точка на света в сферата на дигиталните технологии. На фестивала ще бъде представен потенциалът на бургаския регион сред хората, които могат и искат да работят от плажа.

Remotiоn fest Burgas е резултат от целенасочената политика на Общината да привлича млади хора към града. Целта на фестивала е да събере дигитални номади, фрийлансъри и хора, които са в отдалечен режим на работа.

Фестът е платформата – идеалното място за среща на хора с подобно мислене и начало на работа в мрежа, за вдъхновяване на нови идеи, за намиране на някой, с който да може да бъде създадено сътрудничество. В конферентната част на събитието са предвидени теми, които засягат уникалните проблеми на този бързоразрастващ се пазар и начин на живот на дистанционна работа и пътуване.

Нов модерен къмпинг отвори врати край Пловдив (снимки)

Remotion Burgas Fest e преживяване- комбинацията от умело подбрани лекции, уъркшопове, арт зона, глемпинг зона, плажни партита и концерти. Малко местата, на които всичко това може да се съчетае с посрещане на изгрева от морския бряг, където са предвидени зони за кемпери и палатки.

На събитието лектори ще бъдат лидери в бранша, които успешно са се справили с ред предизвикателства. В конферентната част от участниците ще получат нови умения, ще се запознаят с най-новите инструменти и ресурси, които са им нужни, за да са в крак с тенденциите в дистанционната работа. Билети за единствения по рода си фестивал в България може да се закупят от URBO и TICKETSTATION.

Сподели публикацията