Властта се събра в Родопите, домакините разкриха красотата, традициите и гостоприемството на дестинацията
Властта се събра в Родопите, домакините разкриха красотата, традициите и гостоприемството на дестинацията
Slide
Slide
Slide
Slide
Чепеларе. Родопите разкриха своята красота и гостоприемство пред властта. В Пампорово на изключително високо и професионално ниво се проведе заключителната конференция за общински мандат 2019-2023, организирана от Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и с участието на президента на България Румен Радев и на премиера Николай Денков. В събитието се включиха и председатели на общински съвети от 265 общини в България.
Домакините от община Чепеларе и община Смолян разкриха магията на Родопа планина, която докосва и радва всички сетива. Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев приветства гостите, така, че да се почувстват у дома си и прикани всички да се хванат на родопско хоро, което той гордо поведе.
Фолклорната концертна програма, която направи преживяването на връх “Снежанка” незабравимо включваше: “Лисни са горо”, в изпълнение на Златина Узунова, под звуците на Каба Гайда; “Бела съм бела, юначе” (химнът на Родопа планина), разкриващ магията на Каба Гайдите със специалното участие на кмета на община Златоград Мирослав Янев; Космическият глас на Валя Балканска и гайдата на Петър Янев – ръководител на гайдарски състав към ЦПЛР ОДК – гр. Чепеларе; Легендата от Родопа планина – Фолклорен ансамбъл “Родопа”; Децата на Широка лъка – Национално училище за фолклорни изкуства (НУФИ) и родопско надиграване.
Автентичната родопска кухня, съчетана със спиращите дъха гледки от планината на Орфей очароваха присъстващите и оставиха у тях нестихваща любов към красивата и нежна Родопа.
Сподели публикацията