Slide
Slide
Slide
Slide

Шумен. Шумен тази седмица ще e домакин на 52-то издание на най-старото рали в България „Стари столици“ 2023. Това е първото българско рали, което се провежда ежегодно от 1970 година като кръг от Националния рали шампионат на България.

Надпреварата ще се състои в рамките на два дни – 5 и 6 август 2023 г. Официалното откриване и Церемониалния старт – Арена „Шумен” ще бъдат от 12:30 часа.

Скоростните отсечки са 10, като в първия ден пилотите ще преминат през Велики Преслав, Върбица и край язовир „Тича“. Предвиден е и специален етап в града с дължина 2.30 км, който стартира в 19.30 часа от Арена Шумен. С градския етап ще завърши първият ден от състезанието. Всички места, където публиката може да наблюдава надпреварата, ще бъдат обезопасени с ленти и указателни табели. През следващия ден рали „Стари столици“ продължава по Шуменското плато – през Лозево, Новосел и по отсечката „Валерий Великов“, която ще носи допълнителни бонус точки.

Идеята на организаторите е Арена Шумен да се превърне в своеобразен център на състезанието.

Церемонията по награждаването на победителите е насрочена за 14.00 часа и ще се състои на стъпалата пред централния вход на Арената. След финала на последния етап „Валерий Великов“ ще има 30 минутен преход, по време на който медии и граждани ще имат възможност да контактуват със състезателите, да усетят настроението им, да поискат автографи, за да има повече празничност и емоция както за състезателите, така и за публиката.

Събитието обещава на своята публика много емоции, адреналин и незабравими моменти!

За повече информация: https://rallystaristolici.com

Сподели публикацията