Slide
Slide
Slide
Slide

София. Wizz Air потвърждава, че полети по маршрута Катания – София са били отменени поради непредвидени форсмажорни обстоятелства, които са извън контрола на авиокомпанията. Промените в полетния график са причинени от обща стачка на наземния персонал на летищата в Италия и пожар на летище Катания, който доведе до пълното му, а след това и до частичното му затваряне. Това се казва в официално съобщение на авиокомпанията, изпратено до Bgtourism.bg.

Wizz Air прави всичко възможно да избегне отмяната на полети и да транспортира пътниците до желаната от тях дестинация. Авиокомпанията успя да извърши една трета от полетите до България в деня на стачката. Въпреки това летището в Катания, както и това в Комисо все още не изпълняват полети към дестинации извън Шенген, а другото сицилианско летище, Палермо, е достигнало пълния си капацитет и не може да предложи допълнителни часови слотове за излитане в пика на летния сезон.

Wizz Air е предоставила на всички засегнати пътници избор между алтернативен полет в зависимост от наличността, пълно възстановяване на сумата по избрания по време на резервация начин на плащане или 120% от първоначалната цена на билета под формата на кредит в техния WIZZ акаунт.

Позиция на Министерството на туризма относно отменените организирани полети на български туристи до Италия

Освен това Wizz Air предложи настаняване в хотел и предостави на пътниците ваучери за храна. В случай че клиентите са резервирали пътуването си с туроператор или агенция, цялата информация се предава на контактите, предоставени в данните за резервация, т.е. туроператора. Поради тази причина Wizz Air препоръчва на пътниците да резервират директно през официалния уебсайт или в приложението на компанията, за да са сигурни, че ще получат своевременно пълна информация и подкрепа в случай на промяна в полетния график“, посочват още от нискотарифната авиокомпания.

Wizz Air искрено се извинява за причинените неудобства и уверява, че спазва цялото приложимо законодателство, като прави всичко възможно да сведе до минимум смущенията, причинени от външни фактори.

Сподели публикацията