Дарина Стефанова от Planet Travel посрещна гостите на представянето на Руанда/Снимка Кристиан ИВАНОВ
Slide
Slide

Кристиан ИВАНОВ

София. Българският туроператор Planet Travel Center отваря вратите към Руанда, един съвсем нов свят в сърцето на Африка, който съчетава автентичния дух на загадъчния континент и неговото неповторимо животинско царство, с комфорта на модерния туризъм.

„Руанда е ново и различно приключение за любителите на екзотични пътувания, което ще очарова българските туристи“, сподели Дарина Стефанова от „Планет“ на елегантното представяне в столичния хотел InterContinental Sofia.

Специален гост на събитието беше Роберт Гакимбири от руандийската туристическа компания Primate Safaries, който представи дестинацията.

Роберт Гакимбири от руандийската туристическа компания Primate Safaries представи дестинацията

„Руанда е най-безопасната държава в Африка и една от най-сигурните в света – подчерта Гакимбири. – Но това е и страна, в която може да се почувствате духа на нашия континент и красотата на дивата природа.“

Руанда е едно от малкото места,  на които може да се срещнат представители на всяко едно животно от „Голямата петорка“ на Африка – лъв, слон, носорог, бивол и леопард. Освен това държавата е дом на 14 вида примати, над 700 вида птици и богата растителност. Туристите посещават национални паркове с неповторима природа. Участват в сафари с наблюдение на диви животни, в тяхната естествена среда, качват се на кану, минават край водопади, разхождат се по висящи мостове, познати само от научно-популярните филми.

Сред интересните забележителности са вулканите, дворецът на краля в Нянза, крайбрежието на езерото Киви. За да изпълни целите си в туризма и икономиката, Руанда избира път на развитие, който превръща страната в коридор на културно наследство и световен пример в съхраняването на природа и традиции. Същевременно се изгражда и съвременна инфраструктура.

Роберт Гакимбири от руандийската туристическа компания Primate Safaries представи дестинацията

Летището в столицата Кигали е модернизирано и посреща 1,5 млн. пътници годишно. Авторитетни класации сочат, че Руанда е второто най-добро място за бизнес в Африка. Държавата, която се намира в централна източна част на континента е с население от малко над 13 млн.  души и се гордее с добре поддържана пътна мрежа и транспорт. Освен местния език се говори английски и френски. Руанда продължава да полага огромни усилия в областта на туризма и изглежда съвсем скоро ще се превърне в една от най-горещите световни дестинации.

Сподели публикацията