Slide
Slide

Стара Загора. Обединение „Бъдеще за туризма” – най-голямата работодателска организация на туроператорите и туристическите агенти, проведе Общо събрание в Стара Загора.

Снимки Павлина Русева

Една от целите, които Сдружението си постави през 2023 г. е разрешаването на проблема с недостига на кадри в туризма и в частност в туроператорската дейност, съобщи пред Bgtourism.bg председателят на ОБТ Павлина Илиева. За целта ще бъде разгърната национална кампания сред средните училища и професионални гимназии за популяризиране на професията сред учениците. Има недостиг на кадри на всички позиции, но най-много се търсят търговци/продавачи или водачи на групи.

“В годините на световна пандемия за нас като работодатели и собственици на бизнес най-важното бе да защитим своите клиенти и служителите си. Благодарение на това днес голяма част от фирмите работят и постигат по-добри нива от преди пандемията”, каза още Павлина Илиева.

Тя посочи още, че членовете на организацията са 183. Годишният членски внос няма да бъде увеличаван, запазва се на 130 лева. Запазват се ключовите за бранша приоритети – изграждане на гаранционен фонд и сформиране на контролен орган. 

Фирмите Кондор холидей и TA Експрес организириха за своите колеги опознавателна програма и комфортен транспорт за своите колеги, които са членове на ОБТ, по време на визитата им в Стара Загора.

Сподели публикацията